woensdag 16 februari 2011

goed idee!

wat een super goed idee is dat!!! (is misschien een idee voor iemand dat niet weet wat maken ...)

wat een schitterend idee is me dat zeg ...


Neem 15 kilo extra bagage gratis mee

Niet alle luchtvaartmaatschappijen doen even moeilijk, maar sommige prijsvechters laten jou zonder pardon extra bijbetalen voor elke kilo die je in hun ogen te veel bij hebt. Een in Nederland wonende Ier komt nu met een ingenieuze oplossing op de proppen waarmee je de lagekostenmaatschappijen op een eenvoudige manier kan verschalken. John Power heeft een tas ontworpen die je in staat stelt om gratis vijftien extra kilo bagage mee te nemen in vliegtuigen.
John Power, die sinds dertig jaar in Breda woont, moet zelf voor zijn werk zeker twee keer per week vliegen. Bij het inchecken bij prijsvechters ontstaan er al te vaak discussies over overschrijdingen van kilo's of formaten van handkoffers. "Dat was ik zat," legt hij uit. De fameuze 'tas-jas' oftewel 'Jaktogo' werd in geen tijd geboren. 

Hoe werkt het? Tijdens het inchecken draag je de Jaktogo als jas. De handige mantel beschikt maar liefst over veertien zakken waarin je tot 15 kilo extra kwijt kunt. Ook het wegbergen van een laptop vormt geen probleem voor de Jaktogo. De jas is bovendien tegelijkertijd een tas: dankzij het speciale ontwerp kun je het geheel aantrekken, maar ook opvouwen tot schoudertas nadien.

Volgens uitvinder John Power kan je door de jas al snel 35 euro bagagetoeslag uitsparen bij Ryanair. Die toeslag betaal je normaal voor een koffer of alles boven de tien kilo handbagage. Maar er zijn geen regels over het gewicht van een jas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten