zondag 14 oktober 2012

ik leef nog :-)

jullie denken waarschijnlijk: "leeft die nog?" of "stopt ze met naaien en/of bloggen?"

Neen hoor! Ik moet wel bekennen dat ik het een beetje links laten liggen heb. Mijn energie en tijd is vooral naar school en naar Mathias gegaan.
Op 1 september had ik voor de eerste keer mijn eigen klas en dat brengt natuurlijk meer werk met zich mee! Maar het is super tof in mijn klas! De kinderen zijn heel erg lief en enthousiast! Hun grootste vriend is Elmer :-)
Mathias die is vorige week vertrokken voor 3 maand op tour! Ook daardoor is mijn naaien wat aan de kant blijven liggen!

Maar af en toe heb ik toch mijn naaimachine in mijn handen gehad! Een collega had voor mij een opdrachtje: maak eens een vertelschort! Ze had dit in de cataloog gezien van Averbode!
Dus zo gevraagd ... zo genaait!
ziehier het resultaat:


zoals jullie zien is het dus een schort met 5 afneembare zakjes. De zakjes kunnen kaarten bevatten van 10x10cm.
Wat de bedoeling is?
Als de juf een verhaal verteld heeft kan ze hier 5 fragmenten of personages uit het verhaal in de zakjes steken. Ze kunnen dan het verhaal navertellen, het verhaal naspelen, ... De bedoeling is dat de kinderen hun taal ontwikkelen!

Bij de tetterende tiretten zitten heel veel juffen! En zij waren bezig dat zo'n schortje voor de juf ook nog een leuk idee is! 
Ondertussen zijn er al enkele collega's die graag ook zo'n schortje willen! Dus ik ga mij bezig houden met het maken van schortjes!

Als jullie nog iedeeen hebben om iets in de klas te maken of andere verwerkingen met de schort ... laat maar weten é!

tot binnenkort! :-)

6 opmerkingen: