zaterdag 23 juni 2012

mijn Elmer klasje

Deze week is het MIJN week geweest!! Ik heb het fanstastische nieuws gekregen dat ik volgend jaar een klasje krijg! Ik mag het volledig nieuw inrichten en ik mag ook een klasfiguurtje kiezen. 
Na het twijfelen tussen jip en janneke, elmer en sesamstraat valt mijn beslissing toch bij Elmer.
Voor de mensen die Elmer niet kennen:


het is een vrolijke lapjesolifant.
Natuurlijk wil ik daar dingen voor maken in de klas. Maar ik ben op zoek naar zo'n gekleurde lapjesstof. Kan er mij iemand helpen waar ik dit eventueel zou kunnen vinden?

10 opmerkingen:

 1. Superkeuze Fien, die Elmer! Ik was gisteren in de bib en Warre koos een boekje van Elmer om mee te nemen ;-)! Da's zo'n mooie kleurrijke olifant en die past met al zijn kleurtjes zo goed bij jou!!! Zou leuk zijn moest je zo'n stof vinden hé ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb dit thema al eens uitgewerkt in de klas en mijn ma maakte toen elmer masker en andere olifantenmaskertjes naar een voorbeeld van dierenmaskers die je bij kleine zebra kan vinden. Om zo'n lapjeseffect te hebben van elmer hebben wij narrenstof gebruikt die we vonden bij de stoffenwinkel hier in de buurt. ik weet zeker dat er ook zo'n elmerknuffels te koop aangeboden worden. Als je eens googelt kom je er wel op. Ook bij kleine zebra vind je spullen van Elmer en op Bol.com ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hey tiny, inderdaad je hebt een heleboel dingen die je kant kopen! Maar ik heb een zeer slechte klas qua akoestiek! En daarom zou ik dingen willen maken uit stof om die akoestiek wat aan te passen! Daarom ben ik oa op zoek naar die stof :-)
   toch dikke merci voor de tips!

   Verwijderen
 3. Oh, tof tof tof. En Elmer is zaaaalig!
  In welke kleuterklas zal je staan? Dikke proficiat!
  Ik wacht nog af.. hopelijk valt er voor mij ook iets goed uit de bus.

  Bij Pauli (Leuven) hebben ze zo'n clown-achtig stofje, maar ik denk dat dat eerder lange ruitjes zijn dan vierkantjes.. Maar misschien kan je er toch iets mee doen ...

  Veel succes met het uitdenken van je klasje. Ben zo jaloers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een tijdje geleden een elmer knuffel gemaakt, maar heb toch zelf allemaal vierkantjes aan alkaar moetsen stikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elmer is de max :-). Stukken origineler dan J&J en Sesamstraat, dus je hebt een goeie keuze gemaakt. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik denk ook dat Griet (van Emma & Mona) in een ver verleden es met zo'n stofje heeft gewerkt, maar ik weet écht niet meer wat dat was.

   Verwijderen
 6. Er was ooit een stofje verkrijgbaar met kleurtjesruiten bij vermiljoen . Het zijn wel kleine hokjes ( ongeveer 1 cm denk ik ) . Ik had dit stofje . Griet had dit inderdaad ook ( Emma en Mona ) . Op internet staat op een of andere site elmer uitgewerkt , ben ook juf en heb daar veel van gebruikt dit schooljaar ( een weekje ) . Je zou eventueel ook een schilderspaneel ( of hoe dat ook heet ) kunnen kopen en in verschillende kleurvakjes schilderen ....

  Groetjes en succes ! Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat zeg!!!
  Ik heb nog nooit van Elmer gehoord, zo straf!
  Ik dacht er ook aan van allemaal restjes stof in verschillende kleurtjes aan elkaar te naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I love ELMER!!!

  PS welkom nog bij mij tot morgen voor een verrassingsgive away ;-)

  BeantwoordenVerwijderen