zondag 26 september 2010

Wat heb ik zoal gemaakt?

2 jaar geleden begon ik met de naailessen. Deze waren heeeeeel lang en soms heel saai. Maar ik deed het graag en ik leerde er wel veel. Ik heb van een collega ( marleineks.blogspot.com ) enkele blogs gekregen en mijn goesting in naaien is nog meer vergroot! Nu maak ik dingen in de naailes (hemd, jas, ...) en thuis maak ik dan van die leuke hebbedingen.


In april begon ik al te zoeken naar wat ik ging maken in de klas voor moederdag ... tot ik iets super zag ... en hoes om over een tissuedoos te trekken! En toen ben ik er aan beginnen naaien. Eerst een probeersel voor mezelf en dan 17 overtrekjes voor de kinderen (zie foto). De overtrekken hebben de kinderen dan met textielverf mogen bekladden (het was in de zomerklas dus de kinderen waren 2,5 jaar oud). Ik vond de resultaten schitterend! (zie foto)

De stof met die bloemen komt van www.frautulpe.de
2 weken geleden liep ik al mijn 6 scholen af ... en iedere dag liep ik rond met een doos theezakjes ... Ik was dit beu. En toen zag ik op de blog van de naaiclub in Gent dat er iemand een Thee-Wallet gemaakt heeft ... Dit heb ik dan ook voor mezelf gemaakt en dit heeft al goed zijn dienst bewezen! (De stof komt ook van www.frautulpe.de)
Op woensdagavond ga ik nu naar een andere naailes. Deze is volledig vrijblijvend en je mag er doen wat je wil!! Fantastisch! Woensdag heb ik 2 dezelfde pakjes gemaakt, namelijk 2 luierzakjes! Ze zijn alletwee gemaakt uit toile ciree! En jawel ... deze komen ook van www.frautulpe.de
                      
Zoals je ziet op de foto zitten er alleen maar verzorgingsdoekjes bij want ik weet niet goed welke pampers er je moet bijsteken (aangezien ik nog nooit pampers gekocht heb, weet ik niet goed wat ik dan zou moeten kopen). Bij het kopen van die verzorgingsdoekjes heb ik er wel op gelet dat het zowel voor de mond als voor de poep is. Dat is handig voor als er nog een ouder zusje of broertje rondloopt en zijn of haar snoetje is vuil van bijvoorbeeld een heeeeerlijk ijsje ... mmmmmm :-)
Ik heb het patroon van eloleo.blogspot.com


Ik zou graag mijn broek tonen die ik gemaakt heb ... maar ik kan van mezelf geen foto nemen. Dus de pijamabroek zullen jullie binnenkort wel te zien krijgen!

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig idee, die zakdoekendozen.
    Ik heb er vorig jaar ook voor mezelf gemaakt. Maar 17 … help, zo veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kan je per toeval vertellen waar je de lessen (die vrijblijvende) volgde aub? ik zag vorig jaar hier briefjes bij de apotheek in grembergen, maar kan het niet meer vinden.

    BeantwoordenVerwijderen